Onlinereserveren.nl is een nieuw, groen initiatief waarbij gebruikers hun volledig weekendje weg van tevoren kunnen reserveren. Voor een klein, vast bedrag kan je je als ondernemer aanmelden bij OnlineReserveren. De gebruiker ziet jouw uitje op de site staan, en kan deze vervolgens boeken. Een gedeelte van de opbrengst wordt gegeven aan een groen project naar keuze. Voor dit nieuwe platform had OnlineReserveren passende illustraties nodig met characters waarmee de klant zich kan identificeren.

Voor bij de verschillende branches had OnlineReserveren illustraties nodig. Daar kwamen wij in beeld. Wij hebben in samenwerking een passende illustratiestijl ontwikkeld en gerealiseerd.

Terugkerende characters waren een goede toevoeging en dienen als herkenningspunt voor het merk. Omdat de doelgroep van OnlineReserveren erg breed is, hebben we gekozen voor een familie. De leeftijden en hobbies van de familie-leden lopen erg uiteen. Op deze manier kunnen we alle kanten op. Zo sluit er altijd iemand van de familie aan op de doelgroep en zien zij zichzelf hierin terug.

Credits
Klant: Trinfinity Network
Character design & illustratie: Maya Knepflé
Die vis? Ja, dat is een leuk verhaal. Een van de groene organisaties waar je (als ondernemer) in kan investeren heeft een programma waarbij je walvissen kan adopteren. Dan heeft deze familie dus (soort van) gedaan. Alleen was een walvis een beetje groot om in elke illustratie af te beelden.

Genderrollen zijn er om gebroken te worden

Een hardwerkende vader die altijd sterk moet zijn? Een huismoeder die zorgt voor de kinderen en eigenlijk geen sociaal leven heeft? Niks daarvan! Weg met die opgedrongen genderrollen, wij pakken dit anders aan.

De characters zijn allemaal uit hun maatschappelijke genderrol getrokken. Zo hebben wij de huisvader, de ‘alfa’ zakenvrouw, de jonge dochter, het tienerkind en de vis/ hond. Allemaal hebben ze een eigen unieke backstory. Zo kunnen wij beter bedenken hoe ze in de verschillende situaties zullen reageren.

Branche: Winkels
Branche: Vakantiehuisjes
Branche: Musea
(afgebeeld: Sonsbeek tentoonstelling, Arnhem)
Branche: Horeca
Branche: Wellness
Branche: Pretparken
Branche: Openbare gebouwen
(afgebeeld: Rozet bibliotheek, Arnhem)
Branche: Hotels

Unieke illustraties per branche

De verschillende uitjes van OnlineReserveren zijn inzichtelijk ingedeeld in branches: Hotels, horeca, musea, wellness, vakantiehuisjes, uitjes, winkels en openbare gebouwen.

Per branche hebben we een koppeling gemaakt naar een hoofdkleur. Zo is horeca bijvoorbeeld ingedeeld onder de kleur rood, en uitjes onder de kleur geel. Zo kan de gebruiker in een oogopslag zien waar hij/zij zich bevindt op de website.

Branche illustraties voor kleinere beeldschermen (mobiele versie)