LakmoesLab – illustratie identiteit

Een frisse illustratiestijl voor de online learning community ‘LakmoesLab’. LakmoesLab is een platform dat de verschillende cursussen aanbied rondom infographic design. Op het platform kan je je resultaten kan delen met anderen, feedback krijgen op je werk en onderdeel worden van de LakmoesLab learning community.

LakmoesLab had een illustratiestijl nodig die aansloot op hun kernwaarden Daarnaast moest de stijl ook aansluiten op de bestaande huisstijl van Studio Lakmoes.

Waar de huisstijl van Studio Lakmoes vrij strak en zakelijk is, is de illustratiestijl van LakmoesLab een stuk speelser. Leren op speelse wijze, door nieuwe onderwerpen te ontdekken en leren door de discussie aan de gaan met mede-leerlingen. De losse vormen, iconische characters en leidende lijnen zorgen voor een verzorgd en speels geheel. De kleurstelling van de illustraties komen daarnaast overeen met die van Studio Lakmoes. De cursisten kunnen daarom gemakkelijk een verband leggen tussen deze twee verschillende takken.

Credits
Klant: LakmoesLab
Concept & illustratie: Maya Knepflé