Cert2Connect — illustratie identiteit

Website illustraties

Cert2Connect kwam met de vraag of ik illustraties kon maken die aansloten op hun vernieuwde website. Cert2Connect is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van veilige verbindingen en beveiligingsoplossingen. Ze bieden digitale certificaten, tweefactorauthenticatie en biometrische authenticatie om de identiteit te verifiëren en ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Visuele verhalen

Elke illustratie vertelt op zichzelf een verhaal dat naadloos aansluit op de bijbehorende pagina. Deze illustraties vormen visuele verhalen die de inhoud op de pagina’s ondersteunen en versterken. Tegelijkertijd hebben we herkenningspunten en specifieke rollen gecreëerd die gebruikers kunnen gebruiken om zich mee te associëren of te identificeren. Deze elementen samen zorgen voor een consistente en een duidelijke illustratiestijl.

Identiteit en stijl

Voor een passende uitstraling hebben we het concept van ‘cyber’ en ‘digitaal’ geïntegreerd in onze kleurstelling en illustratiestijl. We hebben bewust gekozen voor een donkere achtergrond met intense lichtval van beeldschermen, wat een krachtige en futuristische digitale sfeer creëert. In tegenstelling tot concurrerende bedrijven die vaak groen en blauw gebruiken, hebben wij juist gekozen voor opvallende kleuren zoals roze en paars. Deze kleuren springen eruit en geven een eigentijds en onderscheidend karakter aan onze visuele identiteit. Op de website vormen de vier focuspagina’s de belangrijkste onderdelen. Om deze pagina’s extra in het oog te laten springen, hebben we ze een afwijkende kleur gegeven. Deze kleur is ook doorgevoerd in het ontwerp van de betreffende pagina’s, waardoor ze een consistente en herkenbare uitstraling hebben.

Character concept

Als herkenningspunt hebben we een opvallende mascotte gecreëerd die fungeert als het gezicht van het bedrijf. Deze mascotte, de hoofdcybersecurity-agent, neemt de hoofdrol in de illustraties op zich wanneer er krachtig moet worden opgetreden tegen cyberaanvallen. Hij trekt altijd de aandacht. De mascotte wordt ondersteund door een team van cyberbeveiligingsexperts, die worden afgebeeld als mensen in politie-uniformen. Hoewel ze een wat bescheidenere rol hebben in de illustraties, pakken ze de kleinere boeven aan, voeren beveiligingscontroles uit en zorgen ervoor dat de beveiliging altijd naadloos verloopt.

Naast het interne cybersecurity-team hebben we ook externe personages geïntroduceerd, namelijk de “bad guys” die verantwoordelijk zijn voor de cyberaanvallen, en de gebruikers. De gebruiker wordt vaak afgebeeld als iemand die zich niet bewust is van het gevecht dat zich achter de schermen afspeelt en rustig doorgaat met zijn werkzaamheden. Een terugkerend personage onder de “bad guys” is de hacker, herkenbaar aan zijn hoodie. Uitgerust met attributen zoals bommen, trojan horses en wormen, probeert de hacker de gegevens van de gebruiker te stelen.

Credits

Illustraties: Maya Knepflé (Spectric)
Webdesign en projectmanagement: Oliver Theisen (Theisen Design)
Coding: Bart Weber (Media Mogul)
In opdracht van: Oliver Theisen (Theisen Design)