Ik ben ervan overtuigd dat je met helder design een positieve impact kan maken.

— Over

Wie ben ik?

Maya Knepflé (1992) is een freelance Illustrator, Visual & Motion Designer gevestigd in Arnhem.

Als veelzijdig ontwerper omarm ik voortdurende vernieuwing en diversiteit in mijn werk. Dit houdt me scherp en stelt me in staat om mijn vaardigheden voortdurend te blijven ontwikkelen. Ik geniet van de energie van brainstormsessies en vind het fijn om vanaf het begin betrokken te zijn bij het creatieve proces. Zo kunnen we samen de krachtigste manier ontdekken om jouw boodschap over te brengen.

Ik hecht veel waarde aan het verhaal dat ik overbreng in mijn ontwerpen. Daarom besteed ik extra tijd aan het concept, waardoor een solide basis ontstaat om op voort te bouwen. Zodra deze basis stevig staat, richten we ons op het visuele jasje dat hier het beste bij aansluit.

In mijn ontwerpen komt vaak een levendig kleurenpalet naar voren. Ik streef naar perfectie, maar tegelijkertijd besef ik dat perfectie ook voorspelbaar kan zijn. Daarom zoek ik voortdurend naar elementen die een scherp randje hebben of op een bepaalde manier schuren. Zo ontstaat er een originele twist die mijn werk onderscheidt en het een opvallende uitstraling geeft.

Fotografie: Atelier Mori
— Wat ik doe

Illustratie

Show me

Grafisch ontwerp

Show me

Motion design

Show me

Ik ben ervan overtuigd dat je met helder design een positieve impact kan maken op de wereld. Daarom werk ik graag samen met partijen die raakvlakken hebben met milieu, gelijkheid, cultuur, duurzaamheid en biodiversiteit. Groot of klein maakt niet uit. Want elke stap kan al een verschil maken.

— Werkwijze

1

Kennismaking

Je hebt ervoor gekozen om jouw vraag aan mij voor te leggen. We starten met een korte kennismaking, waarin we peilen of we bij elkaar passen, bespreken we jouw vraag en brainstormen we over een passende aanpak. Als het klikt, stellen we een offerte op met een voorstel, een tijdsplanning en een bijpassende prijsopgave.

2

Inhoudelijk concept

Bij het concept leggen we een solide basis neer, waarop we verder kunnen bouwen. In deze fase onderzoeken we jouw input vanuit diverse perspectieven en verkennen we grondig alle mogelijkheden. Via verschillende correctierondes stemmen we de inhoud zorgvuldig op elkaar af en werken we samen naar een krachtig, inhoudelijk concept.

3

Visuele oplossing

Samen onderzoeken we welk visueel medium het beste past bij het concept. Kiezen we voor een pakkende animatie, een intuïtieve app of website, een duidelijke infographic, een sprekende illustratie, of misschien toch iets anders? We graven dieper om te bepalen welk medium het meest geschikt is, wie we daarvoor nodig hebben, en tegelijkertijd bepalen we zorgvuldig welke stijl het best aansluit om alle doelen te behalen.

Meer weten? Vragen? Kopje koffie?
Neem contact op of bekijk mijn client cases.