Spectric is een creatieve design studio met een conceptuele focus. Wij combineren een analytisch benadering met helder, creatief design.

Wat ik doe

Ik ben ervan overtuigd dat je met helder, creatief design een positieve impact kan maken op de wereld. Daarom werk ik graag samen met partijen die raakvlakken hebben met milieu, natuur, cultuur, duurzaamheid, dieren en biodiversiteit.

Tijdens projecten geloof ik niet in comfort-zones en denk ik altijd goed na over welke uiting het best geschikt is voor jouw vraag. Ik richt me naast de visuele buitenlaag ook op de onderliggende communicatieve binnenlaag. Tijdens een project gaan we samen goed nadenken over wat we precies willen bereiken, wat we daar voor nodig hebben en hoe we dat gaan aanpakken. Door meer aandacht te besteden aan het voortraject maken we impact en halen we het beste uit elk project.

Over mij

Maya Knepflé (1992) is een veelzijdig creatief ontwerper gevestigd in Arnhem. Haar voorliefde voor afwisselend werk zorgt ervoor dat zij zich continu doorontwikkeld. Met een frisse blik, haar passie voor vorm, kleur en een analytische benadering, maakt zij de beste ontwerpen.

Na het behalen van haar bachelor in Communicatie en Multimedia Design was zij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na eerst een aantal jaar te hebben gewerkt in de creatieve industrie, heeft zij haar eigen creatieve studio opgericht in 2018.

Fotografie: Atelier Mori
— Werkwijze

1

Vraag

Jij hebt besloten om jouw vraag bij mij neer te leggen, leuk! We beginnen met een korte kennismaking. Tijdens deze kennismaking gaan we pijlen of wij geschikte partijen zijn voor elkaar, bespreken we jouw vraag en denken we na over een passende aanpak.

Is het een match? Dan gaan wij een offerte opstellen met hierin een voorstel, tijdsplanning en bijpassende prijsopgaaf.

2

Creatief concept

Samen gaan we kijken naar welke oplossing het beste aansluit op jouw vraag. Een animatie, een app, website, infographic, een illustratie of toch iets anders? In de conceptfase gaan we eerst volledig de breedte in. We bekijken jouw input vanuit verschillende invalshoeken, bedenken een creatief concept en werken deze vervolgens uit.

In verschillende correctierondes stemmen we de inhoud met elkaar af en komen zo samen tot een krachtig, inhoudelijk concept.

Je kan hierbij denken aan: Schetsen, storyboards, wireframes, mockups & moodboards.

3

Visuele oplossing

Wanneer het creatieve concept volledig naar wens is gaan we naar de ontwerpfase in. Samen gaan we kijken naar welk ‘visueel jasje’ hier het beste op aansluit. Wij werken een visuele oplossing uit en stemmen deze in verschillende correctierondes met jou af.

Iedereen tevreden? Mooi! Dan leveren wij de visuele oplossing op en kan jij ‘m gebruiken om zo jouw vraag te beantwoorden.

Je kan hierbij denken aan: Illustraties, animaties, drukwerk, websites, infographics, apps of combinaties hiervan.
— Services

Spectric is in te schakelen voor de volgende services:

Illustratie
Animatie
Graphic design
Infographics
Icon design
Character design

Drukwerk
Digital design
Visuele identiteiten
Logo’s
Social media design
Brainstormsessies

Staat jouw vraag niet in het rijtje? Ik houd wel van nieuwe uitdagingen. Neem dus vooral contact op en misschien kan ik je helpen.
— Clients & partners

Meer weten? Vragen? Kopje koffie?
Neem contact op of bekijk mijn portfolio.